Prečo Xenesis™ halogénové žiarovky?

pondelok, 3. júla 2017

Xenesis™ je registrované obchodné označenie pre žiarovky vyrobené na základe patentu kanadskej spoločnosti Bimmian, ktorá ako prvá na svete dokázala vyvinúť halogénové žiarovky so skutočným bielym svetlom bez zníženia svietivosti, životnosti a bez zvyšovania príkonu.

Do dnešného dňa sú vyrábané v týchto prevedeniach:
1. Xenesis™ TruMatch™ - biele svetlo 4000Kelvin, „xenon look“ dizajn
2. Xenesis™ NeonYellow – žlté svetlo do ťažkých poveternostných podmienok

Xenesis™ TruMatch™ sa sú dostupné v päticiach – H1, H3, H4, H7, H8, H11, HB3, HB4 a najnovšie H15
Xenesis™ NeonYellow v päticiach H3, HB4 a H11
Xenesis žiarovkyXenesis NeonYellow H11

Všetky žiarovky Xenesis™ TruMatch™ sú homologizované a úspešne prešli sériou testov na udelenie homologizácie. To je dôvod prečo bezproblémovo pasujú do každého vozidla, bez akýchkoľvek dodatočných úprav. Xenesis™ NeonYellow žiarovky prešli rovnakou sériou testov ako TruMatch™ avšak pre ich špecifické žlté svetlo, im nemôže byť udelená homologizácia.

Xenesis™ žiarovky neoslňujú ostatných účastníkov premávky, sú 100% bezpečné a rozmerovo sú rovnaké ako každé iné žiarovky v danej pätici. Ich montáž je jednoduchá a dokáže ich vymeniť ktokoľvek zručnejší (ako klasická výmena vypálenej žiarovky).
 

Xenesis™ halogénové žiarovky majú 3 nespočetné výhody oproti iným halogénovým žiarovkám:

  1. Lepšiu svietivosť o cca 30%
  2. Dlhšiu životnosť (v priemere dvojnásobok ako ostatné žiarovky)
  3. SKUTOČNÚ bielu farbu svetla 4000Kelvinov

Unikátny dizajn Xenesis™ TruMatch™ žiaroviek spočíva v rozmiestnení jednotlivých uzlov vlákna, ktoré sa nachádzajú bližšie ako pri konvenčných žiarovkách. Vďaka tomu sme mohli použiť tenšie vlákno, nie na úkor životnosti a svietivosti, ale naopak:

vlákno je tenšie a vláknové uzly majú minimálne rozmedzie. To je hlavný dôvod prečo Xenesis™ žiarovky majú skutočnú farbu svetla 4000K (bielu farbu). Pre porovnanie xenónová výbojka v sériových automobiloch má hodnotu farby svetla 4150K.

Xenesis TruMatch H7 detail

Ďalšou prednosťou je samotný obsah banky žiarovky, ktorá je v poslednej fáze výroby napustená tajným pomerom vzácnych plynov – kryptón a xenón. Tento spôsob výroby opäť prispieva k dosiahnutiu skutočne bieleho svetla 4000K (pri TruMatch™), no zároveň chráni vlákno a predlžuje jeho životnosť.

Pri montáži si treba dávať pozor, aby ste sa nedotkli holými rukami sklenenej banky. Ak sa dostane mastnota na sklenenú banku, pri zapnutí žiarovky a dosiahnutí prevádzkovej teploty sa mastnota môže „uškvariť“, vypariť do priestoru a zadymiť parabolu resp. šošovku svetlometu.

 

Xenesis™ žiarovky si môžete objednať na tomto odkaze, kde nájdete aj ich cenu a hodnotenia zákaznikov.

Plná verzia