Kvalitný autoservis 

streda, 2. marca 2022
AUTOSERVIS, AUTO, AUTOLEDKY, OPRAVA AUTA

Hľadáte servis, kam by ste so svojim autom jazdili radi? Aj keď nie je prioritou vodičov vracať sa do toho istého servisu, napriek tomu je dobré mať miesto, kam sa nemusíte báť zveriť svojho plechového miláčika a kde viete, že sa vám oň dobre postarajú. Ako ale spoznať, ktorý servis bude ten pravý? Je to otázka peňazí či priestorov? Vôbec nie. Aj malá autodielňa s jedným zapáleným mechanikom je lepšia ako veľký autoservis, zato s unudeným a nekompetentným personálom.

Na čo sa teda zamerať pri výbere autoservisu?

Dajte na referencie. Pokiaľ máte vo svojom okolí niekoho, kto už služby vybraného autoservisu využíva, skúste sa ho opýtať, ako je spokojný. Osobné odporúčanie je najlepšia forma reklamy, je totiž zadarmo. Sledujte, ako to v servise vyzerá. Pokiaľ je všade neporiadok, po zemi sa váľajú staré autodiely a mechanik vás obsluhuje v špinavých montérkach, do ktorých si pred chvíľou utrel ruky od oleja, sadá do auta bez toho, aby použil kryciu fóliu na sedadlá, nebudú tu mať zrejme príliš kladný vzťah k čistote. Čisto totiž musí byť aj v autoservise.

Vybavenie servisu

V správnej autodielni má každý kus náradia svoje miesto, nič sa zbytočne nikde neváľa, pokiaľ s tým práve niekto nepracuje. Všetky prístroje sú funkčné a neslúžia iba ako skladisko špinavých handier, prázdnych nádob a použitých dielov. Personál je ústretový a fundovaný. Vzhľadom na rýchly rozvoj automobilového priemyslu zajtra nemusí platiť to, čo platilo včera. Šikovný zamestnávateľ ale investuje do vzdelania svojich zamestnancov, a tak by všetci mechanici mali byť preškolení a mali by byť odborníkmi vo svojom odbore.

Ponuka služieb

By mala byť komplexná. Pokiaľ je k dispozícii okrem autoservisu aj pneuservis, ušetrí vám to veľa času a starostí. A ak môžete niektoré spotrebné veci na mieste aj zakúpiť, je to skoro ako výhra v lotérii. My v Autoledkách dôverujeme servisu Ford Szilcar v Košiciach na Alejovej 2 , ktorý je tiež našim partnerským predajným miestom, kde si môžete zakúpiť Autoledky. Pozrite sa, aké služby v rámci autoservisu ponúkajú a príďte sa presvedčiť o kvalite služieb na vlastné oči.

szilcar

Autorizovaný alebo nezávislý?

Autorizovaný autoservis funguje na základe predpísaných technológií od výrobcu a samotnú opravu vykonáva odborný personál. V prípade jednoduchej opravy vám v danom servise radi vymenia chybný diel za nový originálny diel, práca a samotný diel tak budú s najvyššou pravdepodobnosťou kvalitné.

Nezávislý servis pri oprave a údržbe vozidla taktiež využíva technické predpisy výrobcu. Jeho technická úroveň a kvalifikácia personálu môže byť na vysokej úrovni, hoci prostredie nezávislého servisu nemusí pôsobiť tak luxusne, ako u servisu autorizovaného. Nezávislý autoservis väčšinou nemá dostatočný rozpočet na reklamu a jeho vizitkou tak sú predovšetkým kladné recenzie. Tie získava často práve vďaka tomu, že je riadený skúseným automechanikom, ktorý opustil prácu v autorizovanom servise. Medzi zápory nezávislého servisu patrí to, že v prípade konfliktu so zákazníkom je náročné nájsť riešenie a neexistuje odvolanie k importérovi danej značky.

Plná verzia