Pavol Cireň v rámci MSR PAO prvýkrát na Hungaroringu

piatok, 18. októbra 2019
PAVOL CIREŇ, AUTOLEDKY, HUNGARORING, MRA MOTORSPORT

Po okruhovej premiére a následnom zopakovaní si pretekov na Slovakia Ringu, sa Pavol Cireň zapojil aj do bojov o body v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov na okruhu, ktoré sa konali v susednom Maďarsku, na okruhu Hungaroring.

Pavol Cireň na Mazde CX5 sa predstavil na maďarskom Hungaroringu

Pretekársky okruh ležiaci asi dvadsať kilometrov od hlavného mesta Maďarska dôverne poznajú nielen okruhoví jazdci zo strednej Európy, ale vlastne všetci fanúšikovia motoristického športu na svete. Bodaj by aj nie, veď na tunajšej trati sa už od roku 1986 konajú každoročne aj preteky série F1. Pravidelne sa tu však koná aj niektoré z kôl slovenského okruhového šampionátu. A inak tomu nebolo ani teraz, keď tu Majstrovstvá Slovenska pretekov na okruhu 2019 ukončili svoj kalendár. V rámci neho sa divákom predstavili aj jazdci v seriáli InterCars Mazda MX5 Cup. V ňom bojoval o body aj Pavol Cireň, pričom si pripísal na svoje konto body za šieste miesto.

Autoledky a Pavol Cireň na Hungaroringu v Maďarsku

„Na Hungaroringu som v rámci okruhových pretekov štartoval prvýkrát. Musím povedať, že to oproti Slovakia Ringu bola riadna zmena. Trať je nesmierne členitá, okolie okruhu veľmi zaujímavé. Samotné preteky neboli zlé, jediné čo ma mrzí je fakt, že sme štartovali spolu s maďarskými jazdcami, ktorí však z okruhových pretekov urobili doslova autokrosový súboj. Toľko šťuchancov a zbytočných narážaní do súperov som ešte nezažil. Mazda MX5 s ktorou som tu jazdil môže ísť rovno ku klampiarovi, je zo všetkých strán obúchaná, čo ma poriadne štve. Napriek tomu všetkému sa mi preteky na Hungaroringu páčili, zase som získal nejaké nové skúsenosti, čo bolo pre mňa najpodstatnejšie. Moja vďaka patrí všetkým partnerom a známym, ktorí pomohli s mojim štartom,“ opísal preteky na Hungaroringu Pavol Cireň.

Pavol Cireň na Mazde CX5

Po tomto okruhovom závere sezóny však ešte Paľo Cireň s pretekaním v tohtoročnej sezóne nekončí. Už o niečo viac ako mesiac sa totiž predstaví v rámci posledného slovenského motoristického podujatia, ktorým bude už tradične Auto Show na Slovakia Ringu.

Autoledky a Pavol Cireň na Hungaroringu

Plná verzia