Kamery do auta na sledovanie premávky: Záznam, bezpečnosť a dôležité funkcie

piatok, 19. mája 2023
KAMERA DO AUTA, PREMáVKA, ZáZNAM, BEZPEčNOSť, CESTA

Dnešná premávka na cestách je neúprosná. Snáď každý, kto pravidelne šoféruje, sa raz za čas stretne s niečím, čo sa nepatrí. Niekedy sa jedná o neúmyselnú chybu spôsobenú neskúsenosťou vodiča, inokedy ale môže ísť dokonca o zámer, čo je úplne neakceptovateľné. V prípade, že príde k nehode a nebude to vašou vinou, môže vám nahrávka z miesta činu zachrániť mnoho nervov, a tiež aj nemalú finančnú čiastku. Na výber máte klasickú autokameru, ktorá sa pripevní na predné sklo pomocou prísavky a sníma cestu pred autom. Ďalším typom je kamera v zrkadle. Tá je schovaná a nikto si teda nevšimne, že natáčate. Existuje aj duálna kamera, ktorá sníma situáciu pred aj za autom.

Kvalita a rozlíšenie

Kvalita natáčania je nesmierne dôležitá. Najdôležitejšie je to, ako kamera dokáže natáčať v noci. Cez deň to zvládne aj tá najlacnejšia kamera do auta. Je možné si vyberať kamery v HD alebo Full HD rozlíšení a niektoré autokamery zvládnu natáčať aj v 4k rozlíšení.

Uhol záberu a ovládanie

Zjednodušene povedané uhol záberu kamery sa udáva v stupňoch a hovorí nám, koľko toho kamera vidí. Pozor však na príliš široký alebo naopak úzky uhol záberu. Príliš široký deformuje zachytené objekty a kamera do auta s úzkym záberom zase nevidí všetky predmety. Ovládanie autokamery by malo byť čo najjednoduchšie. Niektoré modely autokamier ponúkajú aj ovládanie pomocou hlasu, čo je užitočné pri riadení vášho automobilu. Toto ovládanie nájdete pri drahších modeloch autokamier.

Funkcie kamery do auta

GPS - Bude sa vám hodiť funkcia GPS, ktorá ukladá záznamy o rýchlosti vozidla. Je tak možné ukladať aktuálnu rýchlosť a ďalšie užitočné informácie. Niektoré kamery môžu aj ukladať aktuálnu polohu do výpisu, ktorý je možné neskôr využiť.

Automatické zapnutie - Kamera sa zapne automaticky s naštartovaním vozidla a začne automaticky nahrávať. Funkcia vhodná pre zábudlivých ľudí.

Zámok záznamu - Zamknutie záznamu je veľmi užitočnou funkciou. Pokiaľ vás niekto ohrozuje, jednoducho stlačíte tlačidlá a záznam sa uloží pre neskoršie použitie.

Wi-Fi - Vďaka Wi-Fi sa dá jednoducho prenášať záznam do ďalších zariadení (mobil, PC, notebook atď.)

Parkovací režim - Užitočná funkcia, keď necháte auto na parkovisku. Senzor stráži pohyb a pokiaľ sa deje niečo neobvyklé, kamera začne sama nahrávať.

Gravitačný senzor - Funkcia, ktorá umožní automatické nahrávanie pokiaľ dôjde k niečomu neobvyklému. Napríklad pri prudkom brzdení. Okrem automatického nahrávania väčšinou vie aj uzamknúť záznam. Ten vám zostane navždy uložený pokiaľ ho nezmažete a nie je tak prehraný novým záznamom.

Detekcia radarov - Dokáže detegovať rýchlostné radary a upozorní na ne vodiča. To poteší všetkých vodičov, pretože sa môžete sústrediť na jazdu a nie neustále na rýchlosť. Detekcia radarov je samozrejme legálna a stretnete sa s ňou pri lepších modeloch kamier do auta.

Nezabudnite ani na dôležitosť kvalitného osvetlenia pre váš automobil. Našu širokú ponuku kvalitných osvetlení nájdete na našom eshope Autoledky.sk.

Plná verzia