ARIES RACING vstupuje na scénu

piatok, 2. júla 2021
OZďANY, PRETEKY, PAVOL CIREň, DAVID DERďáK, ARIES RACING, AUTOLEDKY 

 

Fanúšikom motoristického športu na Slovensku meno Pavol Cireň predstavovať určite nemusíme. Náš partner odjazdil viacero pekných sezón na tratiach automobilových súťaží a vidieť sme ho mohli aj na niektorom zo slovenských kopcov. Paľo stojí pri vzniku nového tímu ARIES RACING, s ktorým sa rozhodol pre posun v okruhovom športe.

 

Nútená prestávka

Vlaňajší rok však automobilovým pretekom príliš neprial a športovci tak mohli absolvovať iba zopár štartov. Prestávku Paľov tím využil pri príprave novej techniky a tiež vyskúšal iný spôsob súťaženia, na ktorý bol zvyknutý z automobilových súťaží, či kopcov. Rovnako tak Paľo Cireň využil nútenú prestávku a dôsledne repasoval Mazdu MX5, ktorú sa rozhodol vyskúšať na „relatívne domácom“ kopci v Ožďanoch. Práve tam sa totiž uplynulý víkend jazdilo piate podujatie slovenskej kopcovej sezóny 2021.

ozdany race

Príprava počas pandémie

Ako najlepšie vyskúšať auto, ak nie na samotných pretekoch? Funkčnosť systémov a vychytanie prípadných nedostatkov si Revúčan potvrdil v prvom štarte v sezóne 2021. Do kokpitu sa v tíme ARIES RACING rozhodli posadiť dvadsaťročného Dávida Derďáka, ktorý sa tak po ročnej pauze znova vrátil za súťažný volant. „Ponuke od Paľa som sa veľmi potešil,“ vraví Dado Derďák. „Povedali sme si, že cieľom nie je robiť výsledok, ale pojať preteky ako poctivý test. A to sa myslím aj podarilo. Štartovali sme v Slovenskom kopcovom pohári (SKP) a dobre sme si zajazdili. Výsledkom je, že môžeme konštatovať, že auto je pripravené na ďalší priebeh sezóny.“

dado derďák

 

Budúcnosť tímu

A ako bude vyzerať ďalší program tímu ARIES RACING v sezóne 2021? „Radi by sme s Mazdou vyskúšali sériu HistoCupu, kde by sme sa mohli konfrontovať so seberovnými autami. V kalendári sú ešte štyri preteky tejto série, pričom ten najbližší sa bude jazdiť v júli na Pannonia Ringu. Ak sa nám to podarí zvládnuť, ako by sme si želali, tak by sme k tomu mohli pridať aj niekoľko ďalších štartov,“ prezrádza šéf tímu, Paľo Cireň. Všetko samozrejme závisí od okolností a možností tímu. Paľa ako nášho partnera podporujeme a stojíme za ním v týchto ťažkých časoch.

Plná verzia