Čistenie interiéru

štvrtok, 13. októbra 2022
AUTOLEDKY, INTERIéR, STAROSTLIVOSť

Starostlivosť o interiér auta je rovnako dôležitá ako o jeho exteriér. Ak sa na podlahu alebo na prístrojovú dosku dostane príliš veľa odpadu a nečistôt, môžu zabrániť výhľadu na cestu. Absencia interiérového osvetlenia je rovnako problematická najmä vo večerných hodinách. Tieto riziká je možné odstrániť niekoľkými jednoduchými krokmi.

#1 Odstráňte odpadky a nezabudnite pritom na odpadky vložené do priehradky na dverách.

#2 Vyberte koberčeky, ktoré buď vyčistite alebo vymeňte za nové vzhľadom na ich opotrebovanie.

#3 Čistenie sedadiel je dôležité najmä ak je auto často používané. Na sedadlá sa chytá veľké množstvo špiny, či už vlasy, prach alebo iné nečistoty. Kožené sedadlá musia byť spolu s čistením kondicionované, inak by mohli prasknúť a vyschnúť. Na čistenie kožených sedadiel je vhodné použiť mäkkú kefku a vhodný čistiaci prostriedok na kožu. Čalúnené látkové sedadlá je potrebné najprv povysávať. Potom použite penový alebo iný čistiaci prostriedok. Nakoniec opätovne sedadlá povysávajte.

starostlivosť o interiér autastarostlivosť o interiér auta

#4 Čistenie stropných častí auta je vhodné najmä, ak sú viditeľné škvrny. Aplikovanie čistiaceho prostriedku zapracujeme kefkou. Po niekoľkých minútach pôsobenia vykonáme mokré čistenie znečisteného miesta extraktorom. Ak zostanú viditeľné niektoré škvrny, nanesieme na nich odstraňovač škvŕn, ktorý zvolíme podľa ich pôvodu a následne zopakujeme prečistenie extraktorom.

#5 Čistenie plastových a gumených častí je založené na aplikovaní vhodného prostriedku optimálne pomocou utierky z mikrovlákna. Kvalitné mikrovláknové utierky nájdete tu. Pre efekt dokonalého povrchu môžete použiť aj špeciálne čističe v spreji, ktoré obnovujú vzhľad plastových a gumových častí, vytvárajú antistatický film, odpudzujú prach, nečistoty a zanechávajú príjemnú vôňu.

starostlivosť o interiér auta

#6 Navlhčite utierku z mikrovlákna čističom okien, odporúčame použiť kvalitný prípravok, ktorý nerobí šmuhy a vyčistite okná zvnútra. Odporúčame túto procedúru až potom, ako ste vyčistili palubnú dosku, nakoľko čistiace prípravky, ktoré sa na to používajú častokrát spôsobia mastné škvrny na oknách zvnútra.

#7 Odporúčame interiér prevoňať kvalitnými vônami California Scents. Tieto praktické osviežovače vzduchu sú  skvelou voľbou.  Vďaka dlhotrvajúcej a intezívnej vôni a hlavne pevnej konzistencii. Takže nehrozí žiadny únik tekutiny.

súťaž nájdi veľkonočného zajaca autoledky

#8 Interiérové osvetlenie môže výrazným spôsobom uľahčiť používanie motorového vozidla najmä vo večerných hodinách. Je potrebné skontrolovať jeho funkčnosť. Ak si chcete v tomto smere nechať poradiť, ozvite sa nášmu tímu AUTOLEDKY na telefónnom čísle 0948 833 533 alebo na sales@autoledky.sk.

Plná verzia